Teknologier

Vi vill tillverka säkra cyklar. Just därför gäller det att ligga i framkant och inte kompromissa med kvaliteten. Här kan du läsa lite mer om våra materialval, samarbeten och olika teknologier.

Kvalitetskomponenter

Aluminium

Numret 7005 säger kanske inte så mycket. Men det är en kemisk beteckning och innebär att aluminiumet vi använder innehåller zink. Resultatet är en cykelram som både är hårdare och starkare i jämförelse med om det till exempel skulle innehålla magnesium.

Bromsar

En typ av bromsar vi använder är Magura hydrauliska fälgbromsar. Tack vare att bromsklossen löper parallellt med fälgen blir det en jämn slitning, vilket gör att de håller längre. Andra fördelar är att du slipper kabelfriktion och att dina bromsar fryser fast vid frost.

Växeltyper

Vi har växlar från varumärket Shimano. En annan typ av växlar kommer från NuVinci Harmony, deras justeras automatiskt beroende på om det är nedför- eller uppförsbacke. Du kan själv ställa in om du vill använda denna funktion eller inte.

Lås

En av de låstyper vi använder oss av är AXA Defender RL. Detta lås är försett med stöldskydd, vilket innebär att försäkringsbolaget täcker kostnaden om din cykel blir stulen.

Batavus Aerflow

Fram– och baklykta

Som cyklist handlar det om att synas för att vara säker. Därför har vi tillsammans med Spanningas cykelspecialister utvecklat ett ljussystem som ökar din synlighet i trafiken. Resultatet är en stark belysning som är integrerad i framgaffeln och som kan justeras i höjd för bästa effekt. Baklyktan är av samma princip, dessutom har den ljus som sprider sig ut från sidorna så att du blir synlig för tyngre trafikanter.

Automatisk kedjespännare

Vi har tillsammans med AXA utvecklat en kedja som regleras automatiskt, allt för att underlätta underhållet av din cykel. Alltså behöver du inte tänka på att spänna den för att få en korrekt sträckning.

Justerbar stomme

Vår innovativa Ergo Matic-styrstolpe är designad med bekvämlighet i fokus. Positionen på styret går att reglera, allt för en optimal körställning. För att justera stommen behöver du inga verktyg.

Fjädrad framgaffel

Alla våra framgafflar är fjädrade, vilket leder till en bekväm cykelupplevelse.