En GodElcykel Elcykel (Unisex)
Finns i färgen
SEK

En GodElcykel

Genom initiativet Cykeltrafikomläggningen vill vi på Batavus få fler att cykla. Men för att få till en nödvändig förändring har vi kommit fram till att vi behöver så många som möjligt som ansluter och engagerar sig. Frågan och initiativet är större än bara oss. Vi vill skapa en rörelse där företag och privatpersoner tillsammans med oss driver frågan om en hållbar trafiksituation.

Inför lanseringen av Cykeltrafikomläggningen har vi därför gått ihop med GodEl för att helt enkelt skapa en elcykel powered by GodEl – ett ännu mer hållbart alternativ.

GodEl är ett elbolag som ger bort vinsten till välgörenhet. De säljer bara el som stämplats med Naturskyddsföreningens strängaste stämpel – Bra Miljöval, vilken också är den enda oberoende miljömärkningen av el i hela Sverige. Med miljömärkt el i elcykeln kan man minska klimatavtrycket med upp till 99,98%* jämfört med om batteriet skulle laddas med nordisk elmix. Därför uppmanar vi alla våra användare och framtida användare att tänka på vilken el man faktiskt laddar sitt batteri med – en ännu mer hållbar lösning.

Cykeln på bilden är en Bronx E-Go. Med GodEl kan alla våra elcyklar bli en GodElcykel.

Växeltyp

Shimano Nexus 7

Frambroms

Fälgbroms

Bakbroms

Fotbroms

Sadel

Selle Royal

Sadelstolpe

Fast

Låstyp

Trelock RS451

Styrstamsjustering

Insex

Färger

Mattsvart

Stöd

Justerbart med skydd för bakåttramp

Motorplacering

Framhjul