25% premie på el-cyklar

Den 20 september släppte regeringen sitt förslag på en el-fordonspremie, för bl.a. el-cyklar, på 350 miljoner kr. Syftet är att få dig att byta ut bilen till ett alternativ som är bättre för dig och för miljön.
Enligt Tom Tom Traffic Index, som undersöker trafikläget i Europeiska städer, sitter Stockholmaren 15 arbetsdagar i bilkö, Göteborgaren 13 och Malmöbon 7 dagar.

Se alla våra el-cyklar här!

 

Vad innebär el-fordonspremien egentligen och när börjar den gälla?

Kortfattat kommer du att få ett bidrag om du väljer att köpa en el-cykel. 25% av kostnaden, max 10 000 kr och det går endast att få bidraget en gång. Premien betalas ut av Naturvårdsverket.
Endast privatpersoner som fyllt 18år kan få bidraget.
Premien gäller retroaktivt från den 20 september. Du som har köpt en el-cykel från och med detta datum behöver spara ditt kvitto om du vill ansöka om bidraget. På kvittot måste det fordon som du tänker söka premie för kunna identifieras, till exempel med ett ramnummer, registreringsnummer eller annat ID-nummer.

Hur ansöker jag om bidraget?

Detaljerad information om bidraget, bidragets storlek och hur man ska ansöka kommer komma närmare årsskiftet. Tala med din Batavusåterförsäljare så hjälper den dig.